Een vraag? Vraag er maar op los. Een vraag? Vraag er maar op los.

Een vraag? Vraag er maar op los.

Een vraag? Vraag er maar op los. Een vraag? Vraag er maar op los.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een traagschuimmatras?

Om het juiste traagschuimmatras te vinden, moet je als eerste op de volgende twee punten letten:

  • De schuimdichtheid van het matras. Het comfort van een matras is rechtstreeks afhankelijk van de schuimdichtheid. Hoe hoger de dichtheid, hoe comfortabeler je matras en hoe langer het meegaat. Andersom gaat dat natuurlijk ook op; hoe lager de dichtheid, hoe minder het matras je lichaamsgewicht verdraagt en hoe slechter de ondersteuning is. Als je van een echt comfortabel matras wilt genieten wordt over het algemeen aanbevolen om een matras met hoge dichtheid te nemen, wat overeenkomt met een dichtheid van 50 kg/m3.
  • De dikte van het matras. Voor een traagschuimmatras is de dikte van de traagschuimlaag cruciaal (en niet de algehele dikte van het matras). Deze visco-elastische schuimlaag past zich volledig aan je lichaamsbouw aan en helpt je drukpunten te ontlasten.
    Het schuim is ook nog warmtegevoelig en past zich aan je lichaamswarmte aan om op een temperatuur van 20┬░ te blijven, zodat je 's nachts niet zult zweten. Hoe dikker deze schuimlaag, hoe beter je erop zult liggen. Een dikte van 3 cm is het strikte minimum.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0